Nieuws


Team Windpark Neer wint Stagebattle in Roermond 5-4-2013

Windpark Neer deed dit jaar mee met de zogenaamde Stagebattle 2013. Een team van het MundiumCollege Roermond ging aan de slag met het thema: Hoe kunnen we windenergie in Limburg positief in beeld brengen?

De Stage Battle is een initiatief van de Lionsclub Roermond en geeft leerlingen de kans zich te verdiepen in een maatschappelijk thema in samenwerking met het bedrijfsleven en non-profitinstellingen. Het is ontstaan vanuit de gedachte om jongeren op een andere manier hun maatschappelijke stage te laten invullen.

De slotmanifestatie van de Stage Battle 2013 startte met de Groene Parade op de Markt. De Stage Battle teams presenteerden met veel enthousiasme hun eindpresentatie aan het publiek en de jury. Duidelijk werd dat zij veel hadden opgestoken over het thema duurzaamheid tijdens  hun stage bij Van Houtum B.V., Van der Wal Transport B.V., Rockwool en Windpark Neer. De opdrachtgevers zelf waren zeer tevreden. Anne-Marie Rakhorst, zelf duurzaam ondernemer, wist de jeugd te boeien met een inspirerend praatje over duurzaamheid en hen bewust te maken van het feit  dat zijzelf hierin alles kunnen betekenen.

De vakjury besloot unaniem team Windpark Neer tot winnaar van de Stage Battle 2013 uit te roepen, vanwege de inhoudelijke informatie en creatieve vormgeving van hun presentatie. Ook aspecten als muzikale omlijsting en aftiteling van de film oogsten lof. Wim Kemp, voorzitter van de vakjury, reikte de duurzame prijs uit. Elk teamlid kreeg een dynamo solar radio / zaklamp. Een dikke proficiat namens Windpark Neer!